Betting på allt från Melodifestivalen till fotboll

 

Betting har sedan urminnes tider varit omtyckt, men under de senaste åren har intresset växt explosionsartat, inte minst sedan oddsen blev tillgängliga online. För att enkelt förklara begreppet kan man säga att det är fråga om vadslagning. I regel är det fråga om att man satsar på hur det går för ett visst lag eller en viss tävlande i en specifik tävling.

Att betta på sport är den i särklass vanligaste formen av vadslagning. I dagsläget kan man dock hitta spel för alla tänkbara saker som inte alls är förknippat med sportvärlden. En storfavorit bland svenska spelare är att tippa vem som vinner Melodifestivalen och vilken svensk stad som får mest nederbörd under sommarmånaderna. Är det ändå sport man är intresserad av finns oerhört många valmöjligheter då precis alla sporter samt matcher finns representerade online.

Oberoende av vad det är man vill satsa sina pengar på är odds ett av de viktigaste begreppen. Om man exempelvis vill satsa på ett visst travlopp har varje häst egna vadhållningsutslag. Storfavoriterna har lägre sådana, medan de som inte förväntas klara sig så bra har höga. Oddset är med andra ord proportionerna mellan vinst och insats. Om en högoddsare trots allt skulle vinna är utbetalningen självfallet hög, men risken för att man förlorar pengarna är större. En lågoddsare ger inte så stor vinst, men chansen att man faktiskt vinner är mycket högre.

Är man nyfiken på att betta för första gången är det smidigast att välja en sport man kan något om. På så sätt förenklas informationssökningen, något som är oerhört viktigt om man vill öka vinstchanserna. Oberoende av om det är fråga om Melodifestivalen eller en fotbollsmatch lönar det sig att läsa om den aktuella tävlingens medverkande. I fotboll exempelvis kan någon av nyckelspelarna vara skadad och således är laget inte lika starkt som vanligt. Det finns massvis med hemsidor och forum där man får reda på faktorer som påverkar vem man slutligen väljer att betta på. Många vill gärna spela på sitt favoritlag, men det är inte att rekommendera eftersom man lätt spelar med hjärtat istället för hjärnan.

Slutligen tåls ett viktigt ämne att tas upp: budgeten. Hur roligt det än är att betta bör man alltid tänka på pengarna. Man skall aldrig spela för så stora summor att det påverkar ens privatekonomi avsevärt om man skulle förlora. Huvudsaken är att man har kul medan man gör det och eventuella vinster skall ses som en rolig bonus.


Spelbolag

Sport Bonus

Gå till...

Mobilbet är ett nytt spelbolag som satsar på att vara det bästa alternativet för mobilbetting

100% upp till 2500 kr

Mobilbet

Betway höga odds och bra bonusar

100% upp till 1000 kr

Betway

Unibet har mycket stort spelutbud, bäst livebetting och livestreaming. Myckey bra sport bonus.

200% upp till 1000 kr

Unibet

ComeOn är en smidig och mycket användarvänlig spelsajt.

400% upp till 400 kr

ComeOn

Folkeautomaten är ett nytt Norskt? spelbolag på den Svenska oddsmarknaden.

100% upp till 500 kr

Folkeautom

Expekt erbjuder ofta marknadens bästa odds. Livebetting och livestreaming.

Riskfritt spel 1000 kr

Expekt

Betsson är ett av sveriges bästa spelbolag. Stort utbud av odds men även spelbörs.

100% upp till 1000 kr

Betsson

Betsafe mycket bra odds och marknadens bästa kundservice.

100% upp till 1000 kr

Betsafe

NordicBet, specialister på Nordisk idrott. Höga odds långt ner i spelsystemet.

100% upp till 1000 kr

NordicBet

Sport Bonus   Att spela på odds är en adrenalinfylld spelupplevelse   Betting på allt från Melodifestivalen till fotboll


site stats